Çfarë duhet të bëni nëse nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimet tuaja të ushqimit? Imazh

Çfarë duhet të bëni nëse nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimet tuaja të ushqimit?

Alimentacioni është një kompensim për ish-bashkëshortin dhe fëmijët si kontribut për mirëmbajtjen. Personi që duhet të paguajë detyrimin për ushqim i referohet gjithashtu si debitori i mbajtjes së ushqimit. Marrësi i ushqimit shpesh quhet personi që ka të drejtën e mbajtjes. Alimentacioni është një shumë që duhet të paguani rregullisht. Në praktikë, ushqimi paguhet çdo muaj. Ju keni borxh për ushqim nëse keni një detyrim ushqimi ndaj një ish-partneri ose fëmijës tuaj. Një detyrim ushqimor ndaj ish-partnerit tuaj lind nëse ai ose ajo nuk është në gjendje të sigurojë jetesën. Rrethanat mund t'ju ndalojnë të paguani ushqim për ish-partnerin tuaj. Të ardhurat tuaja mund të kenë ndryshuar për shkak të, për shembull, krizës së Corona. Cila është mënyra më e mirë për të vepruar nëse keni një detyrim për të paguar ushqim që nuk mund ta përmbushni?

Detyrimet e ushqimit 1X1_Figurë

Detyrimi i mbajtjes

Së pari, është e mençur të kontaktoni kreditorin e mirëmbajtjes, ish-partnerin tuaj. Ju mund t’i bëni me dije se të ardhurat tuaja kanë ndryshuar dhe se nuk jeni në gjendje të përmbushni detyrimin e mirëmbajtjes. Mund të përpiqesh të arrish një marrëveshje. Për shembull, ju mund të bini dakord që do të përmbushni detyrimin më vonë ose që ushqimi të zvogëlohet. Bestshtë më mirë që këto marrëveshje të regjistrohen me shkrim. Nëse keni nevojë për ndihmë për këtë, sepse mund të mos jeni në gjendje të bini në një marrëveshje së bashku, mund të telefononi një ndërmjetës për të bërë marrëveshje të mira.

Nëse nuk është e mundur të arrihen marrëveshje së bashku, duhet të verifikohet nëse detyrimi i ushqimit është konfirmuar nga gjykata. Kjo do të thotë që detyrimi i mbajtjes është përcaktuar zyrtarisht nga gjykata. Nëse detyrimi nuk është konfirmuar, kreditori i mirëmbajtjes nuk do të jetë në gjendje të zbatojë pagesën kaq lehtë. Në atë rast nuk ka ndonjë vendim të zbatueshëm ligjërisht drejtpërdrejt nga gjykata. Një agjensi grumbullimi, siç është LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), nuk mund të mbledhë paratë. Nëse detyrimi është i zbatueshëm ligjërisht, kreditori i mbajtjes duhet të veprojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Personi që ka të drejtë për mirëmbajtje mund të fillojë një mbledhje për të kapur, për shembull, të ardhurat ose makinën tuaj. Nëse doni ta shmangni këtë, është e mençur të kërkoni këshilla ligjore nga një avokat sa më shpejt të jetë e mundur.

Më pas, një mosmarrëveshje përmbarimore mund të fillojë në procedura të shkurtra. Kjo procedurë njihet edhe si procedurë urgjente. Në këtë procedurë ju i kërkoni gjyqtarit të privojë kreditorin e mbajtjes nga mundësia për të ekzekutuar një pagesë. Në parim, gjyqtari do të duhet të respektojë detyrimin e mbajtjes. Sidoqoftë, nëse ekziston një nevojë financiare që ka lindur pas vendimit të mirëmbajtjes, mund të ketë një abuzim të ligjit. Përjashtimet nga detyrimi i mbajtjes mund të bëhen në raste të veçanta. Kriza e Koronës mund të jetë një arsye për këtë. Bestshtë mirë që kjo të vlerësohet nga një avokat.

Ju gjithashtu mund të përpiqeni të ndryshoni ushqimin. Nëse prisni që problemet financiare të zgjasin më shumë, kjo është një zgjedhje reale. Pastaj do të duhet të filloni një procedurë për të ndryshuar detyrimin e mirëmbajtjes. Shuma e detyrimeve ushqimore mund të ndryshohet nëse ka një 'ndryshim të rrethanave'. Ky është rasti nëse të ardhurat tuaja kanë ndryshuar ndjeshëm pas gjykimit të detyrimit të mbajtjes.

Papunësia ose shlyerja e borxhit zakonisht nuk janë situata të përhershme. Në raste të tilla, gjyqtari mund të zvogëlojë përkohësisht detyrimin tuaj për ushqim. Gjykatësi gjithashtu mund të vendosë që ju nuk duhet të paguani asgjë. A vendosni të punoni më pak apo edhe të ndaloni së punuari? Atëherë ky është vendimi juaj. Gjykatësi nuk do të pranojë një rregullim të detyrimit tuaj për të paguar detyrimin ushqimor.

Mund të jetë gjithashtu rasti që ju të paguani mbajtjen e fëmijës dhe / ose mbështetjen e bashkëshortit kur një gjyqtar nuk ka qenë kurrë i përfshirë. Në atë rast, në parim mund të ndaloni ose zvogëloni pagesat e detyrimeve ushqimore pa patur ndonjë pasojë të drejtpërdrejtë për ju. Kjo sepse ish-partneri juaj nuk ka një titull të zbatueshëm dhe për këtë arsye nuk mund të marrë ndonjë masë mbledhjeje dhe të sekuestrojë të ardhurat ose pasuritë tuaja. Ajo që ish-partneri juaj mund të bëjë në këtë rast, është të paraqesë një kërkesë (ose të paraqesë një letër thirrje) për të kërkuar që të përmbushet / revokohet marrëveshja e mirëmbajtjes.

Pavarësisht nëse një detyrim mirëmbajtje është sanksionuar nga gjykata apo jo, këshilla jonë mbetet: mos pushoni së paguari papritmas! Së pari konsultohuni me ish-partnerin tuaj. Nëse kjo konsultë nuk çon në një zgjidhje, ju gjithmonë mund të filloni procedurat ligjore para gjykatës.

A keni pyetje në lidhje me ushqimin ose dëshironi të aplikoni, ndryshoni ose ndaloni detyrimin për ushqim? Atëherë ju lutemi kontaktoni Law & More. në Law & More ne e kuptojmë që divorci dhe ngjarjet pasuese mund të kenë pasoja të gjera në jetën tuaj. Kjo është arsyeja pse ne marrim një qasje personale. Së bashku me ju dhe ndoshta ish-partneri juaj, ne mund të përcaktojmë situatën tuaj ligjore gjatë takimit në bazë të dokumentacionit dhe të përpiqemi të shikojmë vizionin ose dëshirat tuaja në lidhje me (ri) llogaritjen e ushqimit dhe pastaj të regjistrojmë ata Përveç kësaj, ne mund t'ju ndihmojmë në një procedurë të mundshme të ushqimit. Avokatët në Law & More janë ekspertë në fushën e së drejtës familjare dhe janë të lumtur t'ju drejtojnë, ndoshta së bashku me partnerin tuaj, përmes këtij procesi.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.