Akti i përfitimeve të sëmundjes Hollandeze pas paaftësisë në punë si rezultat i ankesave psikologjike pas shtatzënisë?

Akti i Përfitimeve të Sëmundjeve

Bazuar në nenin 29a të Ligjit për Përfitimet e Sëmundjes, femra e siguruar që nuk është në gjendje të kryejë punë ka të drejtë të marrë një pagesë nëse shkaku i aftësisë së kufizuar në punë ka të bëjë me shtatzëninë ose lindjen. Në të kaluarën, një lidhje midis ankesave psikologjike, duke shkaktuar aftësi të kufizuara në punë, dhe shtatzënisë ose lindjes, rrallë herë bëhej dhe njihej. Ligji i çështjeve të fundit tregon një kthesë në lidhje me këtë pikë.

https://www.recht.nl/nieuws/arbeidsrecht/168727/ziektewet-na-arbeidsongeschiktheid-als-gevolg-van-psychische-klachten-na-zwangerschap/

Shpërndaje
Law & More B.V.