A po planifikoni të shisni kompaninë tuaj?

Gjykata e Apelit e Amsterdamit

Atëherë është e mençur të kërkoni këshilla të duhura për detyrat në lidhje me këshillin e punës të kompanisë tuaj. Duke vepruar kështu, ju mund të shmangni një pengesë të mundshme për procesin e shitjes. Në një vendim të fundit të Gjykatës së Apelit të Amsterdamit, Divizioni i Ndërmarrjeve vendosi që personi juridik i shitur dhe aksionarët e tij shkelnin detyrën e tyre të kujdesit ndaj këshillit të punës të kompanisë së shitur. Subjekti juridik i shitjes dhe aksionarët e tij nuk kanë ofruar informacion në kohë dhe të mjaftueshëm për këshillin e punës, ata nuk arritën të përfshijnë këshillin e punës në kërkimin e këshillave për lëshimin e detyrave të ekspertëve, dhe ata nuk u konsultuan me këshillin e punimeve në kohë dhe më parë te kërkesa për këshilla. Prandaj, vendimi për të shitur kompaninë nuk u mor në mënyrë të arsyeshme. Vendimi dhe pasojat e vendimit duhet të shfuqizohen. Kjo është një situatë e padëshirueshme dhe e panevojshme që mund të ishte parandaluar.

2018-01-12

Shpërndaje
Law & More B.V.