Të jetosh së bashku me partnerin në imazhin e Holandës 1X1

Të jetosh së bashku me partnerin tuaj në Hollandë

''Law & More ju ndihmon dhe udhëzon ju dhe partnerin tuaj me të gjitha hapat e procedurës së aplikimit për leje qëndrimi. ''

A doni të jetoni në Hollandë së bashku me partnerin tuaj? Në atë rast do t'ju duhet një leje qëndrimi. Për t'u kualifikuar për lejen e qëndrimit, ju dhe partneri juaj do të duhet të përmbushni disa kërkesa. Ekzistojnë disa kërkesa të përgjithshme dhe specifike që janë të zbatueshme.

Disa kërkesa të përgjithshme

Kërkesa e parë e përgjithshme është që ju dhe partneri juaj të dy duhet të keni një pasaportë të vlefshme. Ju gjithashtu do të duhet të plotësoni deklaratën e një paraardhësi. Në këtë deklaratë do të deklaroni, ndër të tjera, se nuk keni kryer ndonjë vepër penale në të kaluarën. Në disa raste, do të duhet të merrni pjesë në kërkime për tuberkulozin pas mbërritjes në Hollandë. Kjo varet nga situata dhe kombësia juaj. Përveç kësaj, të dy do të duhet të jeni 21 vjeç ose më të vjetër.

Disa kërkesa specifike

Një nga kërkesat specifike është që partneri juaj duhet të ketë të ardhura të mjaftueshme që janë të pavarura dhe afatgjata. Të ardhurat zakonisht duhet të paktën të barabarta me pagën minimale ligjore. Ndonjëherë aplikohet një kërkesë tjetër për të ardhura, kjo varet nga situata juaj. Kjo gjendje nuk zbatohet nëse partneri juaj ka arritur moshën e pensionit AOW, nëse partneri juaj është përgjithmonë dhe plotësisht i papërshtatshëm për të punuar ose nëse partneri juaj nuk është përgjithësisht i aftë të përmbushë kërkesat për pjesëmarrje në punë.

Një tjetër kërkesë specifike e rëndësishme që mban Shërbimi Hollandez i Imigracionit dhe Natyralizimit, është kalimi i provimit të integrimit qytetar jashtë vendit. Vetëm nëse jeni i liruar nga marrja e këtij provimi, nuk keni pse të bëni provimin. A doni të dini nëse jeni i liruar nga marrja e provimit, cilat janë shpenzimet për marrjen e provimit dhe si mund të regjistroheni në provim? Na kontaktoni për informacion.

Si funksionon procedura e aplikimit?

Para së gjithash, të gjitha dokumentet dhe informacionet e kërkuara do të duhet të mblidhen, legalizohen dhe përkthehen (nëse është e nevojshme). Pasi të jenë mbledhur të gjitha dokumentet e kërkuara, kërkesa për leje qëndrimi mund të paraqitet.

Në shumicën e situatave, është e nevojshme një vizë e veçantë për të qenë në gjendje të udhëtoni në Hollandë dhe të qëndroni më shumë se 90 ditë. Kjo vizë e veçantë quhet Leje e Rregullimit të Përkohshëm të Përkohshëm (një mvv). Kjo është një afishe e cila do të vihet në pasaportën tuaj nga Përfaqësia Hollandeze. Shtë e varur nga kombësia juaj nëse keni nevojë për një mvv.

Nëse keni nevojë për një mvv, një kërkesë për leje qëndrimi dhe një mvv mund të paraqitet në një moment. Nëse nuk keni nevojë për mvv, mund të paraqitet një kërkesë për vetëm leje qëndrimi.

Pas paraqitjes së kërkesës, Shërbimi Hollandez i Imigracionit- dhe Natyralizimi do të kontrollojë nëse ju dhe partneri juaj i përmbushni të gjitha kërkesat apo jo. Një vendim do të merret brenda një periudhe prej 90 ditësh.

Kontakt

A keni ndonjë pyetje ose komente në lidhje me këtë artikull?

Ju lutem mos ngurroni të kontaktoni z. Maxim Hodak, avokat në Law & More përmes maksim.hodak@lawandmore.nl ose z. Tom Meevis, avokat në Law & More përmes tom.meevis@lawandmore.nl. Ju gjithashtu mund të na telefononi në numrin e telefonit vijues: +31 (0) 40-3690680.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.