Më 1 korrik 2017, në Hollandë ligji i punës ndryshon

Më 1 korrik 2017, në Hollandë ndryshon ligji i punës. Dhe me atë kushtet për shëndet, siguri dhe parandalim.

Kushtet e punës formojnë një faktor të rëndësishëm në marrëdhënien e punës. Prandaj, punëdhënësit dhe punonjësit mund të përfitojnë nga marrëveshje të qarta. Në këtë moment ekziston një larmi e madhe e kontratave midis shërbimeve shëndetësore dhe të sigurisë, mjekëve të ndërmarrjeve dhe punëdhënësve, të cilat mund të rezultojnë në një kujdes të pamjaftueshëm. Për të luftuar këtë situatë, qeveria prezanton kontratën themelore.

Stappenplan Arbozorg

Qeveria do të nisë gjithashtu «Stappenplan Arbozorg». Ky plan duhet të rezultojë në një ekzekutim të mirë të skemës së shëndetit dhe sigurisë brenda kompanisë. Jo vetëm punëdhënësi, por edhe këshilltari i punësimit ose përfaqësimi i stafit dhe shërbimi i jashtëm shëndetësor dhe siguri do të kenë një rol në këtë plan.

A mendoni se çfarë pasojash do të ketë legjislacioni i ri për organizatën tuaj? Më 13 qershor 2017 Ministria e Punëve Sociale dhe Punësimit prezantoi paketën dixhitale të mjeteve «Ndryshimet në Ligjin e Punës», ku mund të gjeni fletë faktesh, dokumente dhe animacione mbi ndryshimet në legjislacion.

Shpërndaje
Law & More B.V.