Ndryshimi i kushtetutës holandeze

Telekomunikacioni i ndjeshëm ndaj privatësisë mbrohet më mirë në të ardhmen

Më 12 korrik 2017, Senati Hollandez miratoi unanimisht propozimin e Ministrit të Brendshëm dhe Marrëdhënieve të Mbretërisë Plasterk për, në të ardhmen e afërt, të mbrojë më mirë privatësinë e postës elektronike dhe telekomunikacioneve të tjera të ndjeshme ndaj privatësisë. Neni 13 paragrafi 2 i Kushtetutës Hollandeze thotë se sekreti i thirrjeve telefonike dhe komunikimit telegrafik është i paprekshëm. Sidoqoftë, duke pasur parasysh zhvillimet e fundit dërrmuese në sektorin e telekomunikacionit, neni 13 paragrafi 2 ka nevojë për një azhurnim.

Kushtetuta Hollandeze

Propozimi për tekstin e ri është si më poshtë: "çdokush ka të drejtë të respektojë sekretin e korrespondencës dhe telekomunikacionit të tij". Procedura për të ndryshuar nenin 13 të Kushtetutës Hollandeze është vënë në lëvizje.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.