Holandë: Dikush ka marrë një pasaportë pa…

Për herë të parë në Hollandë dikush ka marrë një pasaportë pa një përcaktim gjinor. Znj Zeegers nuk ndjehet si burrë dhe nuk ndjehet si grua. Në fillim të këtij viti, gjykata e Limburg vendosi se gjinia nuk është çështje e karakteristikave seksuale, por e identitetit gjinor. Prandaj, Znj Zeegers është personi i parë që merr një 'X' neutral në pasaportën e saj. Ky 'X' zëvendëson 'V' që më parë tregonte gjininë e saj.

Zonja Zeegers filloi luftën e saj për një pasaportë asnjanëse gjinore dhjetë vjet më parë:

'Deklarata' femër 'nuk ndihej mirë. Realityshtë realiteti i shtrembëruar ligjor që nuk është i duhuri kur shikoni realitetin natyror. Natyra më ka vënë në tokë neutrale ’.

Fakti që Zeegers mori një 'X' në pasaportën e saj nuk do të thotë që të gjithë mund të marrin një 'X'. Të gjithë ata që nuk duan të kenë një 'M' ose 'V' në pasaportë do të duhet ta zbatojnë këtë individualisht para gjykatës.

https://nos.nl/artikel/2255409-geen-m-of-v-maar-x-eerste-genderneutrale-paspoort-uitgereikt.html

Law & More