Qeveria dëshiron të ndajë automatikisht pensionin kur bëhet fjalë për divorcet

Qeveria Hollandeze dëshiron të rregullojë që partnerët që janë duke marrë një divorc automatikisht të marrin të drejtën të marrin gjysmën e pensionit të njëri-tjetrit. Ministri Hollandez Wouter Koolmees për Socialështje Sociale dhe Punësim dëshiron të diskutojë një propozim në Dhomën e Dytë në mesin e vitit 2019. Në periudhën e ardhshme ministri do të hartojë propozimin në mënyrë më të detajuar së bashku me pjesëmarrësit e tregut siç është biznesi i pensioneve, shkruante ai në një letër drejtuar Dhomës së Dytë.

Në partnerët aktualë të vendosur kanë dy vjet për të kërkuar pjesën e tyre të pensionit

Nëse ata nuk kërkojnë pjesën e pensionit brenda dy viteve, ata do të duhet ta rregullojnë këtë me ish-partnerin e tyre.

'' Një divorc është një situatë e vështirë në të cilën keni shumë mendje dhe pensioni është një temë e ndërlikuar. Ndarja mund të bëhet dhe duhet të bëhet më pak e vështirë. Qëllimi është të mbrojmë më mirë partnerët e cenueshëm ", tha ministri.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/09/kabinet-wil-pensioenen-automatisch-verdelen-bij-scheiding-a1595036

Shpërndaje
Law & More B.V.