Google gjobiti një rekord prej 2,42 miliardë BE nga BE. Ky është vetëm fillimi, mund të vendosen edhe dy dënime të tjera.

Sipas vendimit të Komisionit Evropian, Google duhet të paguajë një gjobë prej 2,42 miliardë EUR për shkeljen e ligjit të antitrustit.

Komisioni Evropian deklaron se Google përparoi produktet e veta të Google Shopping në rezultatet e motorit të kërkimit Google në dëm të ofruesve të tjerë të mallrave. Lidhjet me produktet e blerjeve në Google ishin dhe janë në krye të faqes së rezultateve të kërkimit, ndërsa pozicionet e shërbimeve konkurruese siç përcaktohen nga algoritmet e kërkimit të Google shfaqen vetëm në pozicione më të ulëta.

Brenda 90 ditësh Google do të duhet të ndryshojë sistemin e tij të renditjes së algoritmit të kërkimit. Përndryshe, një dënim do të shqiptohet deri në 5% të shitjes mesatare ditore të alfabetit, ndërmarrja mëmë e Google.

Komisioneri Evropian për Konkurrencën Margrethe Vestager tha se ajo që bëri Google ishte e paligjshme sipas rregullave antitrust të BE-së. Me këtë vendim, u përcaktua një precedent për hetimet e ardhshme.

Komisioni Evropian heton dy raste të tjera në të cilat Google dyshohet se abuzon me rregullat e konkurrencës në tregun e lirë: sistemin operativ Android dhe AdSense.

Lexoni më shumë: https://rechtennieuws.nl/54679/commissionie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

2017-06-27

pjesë