Luftoni divorcet

Luftoni divorcet

Një divorc i luftuar është një ngjarje e pakëndshme që përfshin shumë emocione. Në këtë periudhë është e rëndësishme që një numër gjërash të rregullohen siç duhet dhe prandaj është e rëndësishme të thërrisni ndihmën e duhur.

Fatkeqësisht, shpesh ndodh në praktikë që ish-partnerët e ardhshëm të mos jenë në gjendje të arrijnë marrëveshje së bashku. Partitë ndonjëherë mund të jenë edhe diametralisht të kundërta me njëra-tjetrën për tema të caktuara. Në raste të tilla, ndërmjetësimi nuk do të jetë në gjendje të ofrojë një zgjidhje. Nëse partnerët tashmë e dinë paraprakisht se nuk do të jenë në gjendje të arrijnë një marrëveshje së bashku, është e mençur që menjëherë të telefononi një avokat të familjes. Ndihma dhe mbështetja e duhur do t'ju kursejë shumë kohë, para dhe zhgënjim. Avokati juaj do të jetë plotësisht i përkushtuar ndaj interesave tuaja. Ish-partneri juaj i ardhshëm ndoshta do të ketë avokatin e tij ose të saj. Më pas avokatët do të fillojnë negociatat. Në këtë mënyrë avokatët do të përpiqen të arrijnë më të mirën për klientët e tyre. Gjatë negociatave midis avokatëve, të dy partnerët do të duhet të japin dhe të marrin diçka. Në këtë mënyrë, pozicionet divergjente zgjidhen në shumicën e rasteve dhe përcaktohen në një marrëveshje divorci. Ndonjëherë, partnerët ende nuk arrijnë të arrijnë një marrëveshje sepse nuk janë të përgatitur për kompromis. Në një rast të tillë, një divorc i bezdisshëm mund të lindë midis palëve.

Luftoni divorcet

Problemet në rast të një divorci të luftuar

Një divorc nuk është kurrë argëtues, por në rastin e një divorci luftimi shkon shumë më tej. Shpesh balta hidhet mbrapa dhe me radhë në një divorc të luftuar. Partitë ndonjëherë përpiqen të bëjnë gjithçka që munden për të gjetur në mënyrën e njëra-tjetrës. Kjo shpesh përfshin sharje me njëri-tjetrin dhe akuza reciproke. Shkurorëzimet e këtij lloji shpesh mund të zgjasin shumë pa nevojë. Ndonjëherë divorci kërkon edhe vite! Përveç emocioneve, këto divorc sjellin edhe kosto. Një divorc është rraskapitës fizikisht dhe mendërisht për palët. Kur përfshihen edhe fëmijë, një divorc në luftë përjetohet si edhe më i bezdisshëm. Fëmijët shpesh janë viktima të një divorci të luftuar. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të bëni gjithçka që është e mundur për të parandaluar një divorc të luftuar.

Luftoni divorcin me fëmijë

Në shumë divorcet e luftës, fëmijët përdoren si një mjet në luftën midis prindërve. Shpesh ekziston edhe një kërcënim për të mos ia treguar fëmijëve prindit tjetër. Interestshtë në interesin e fëmijëve nëse të dy prindërit përpiqen të parandalojnë një divorc të luftuar. Fëmijët mund të pësojnë një dëm të madh si rezultat i një divorci të luftuar dhe ndonjëherë madje mund të përfundojnë në një konflikt besnikërie. Mamaja u tregon atyre se çfarë po bën gabim babi dhe babai i thotë të kundërtën. Studimet tregojnë se fëmijët e prindërve të përfshirë në një luftë divorci përjetojnë më shumë probleme sesa fëmijët e prindërve të divorcuar. Ekziston një rrezik në rritje i problemeve emocionale dhe depresionit. Performanca në shkollë mund të përkeqësohet dhe fëmija ka më shumë të ngjarë të ketë probleme për të hyrë në një marrëdhënie më vonë. Gjithashtu rrjeti i partive të tilla si mësuesit, anëtarët e familjes, miqtë dhe agjencitë, shpesh përfshihet në një divorc të luftuar. Një divorc i luftuar ka një efekt psikologjik tek fëmijët. Mbi të gjitha, ata janë mes të dy prindërve. Avokatët e së drejtës familjare të Law & More prandaj ju këshillojmë të bëni gjithçka që keni në fuqinë tuaj për të parandaluar një divorc të luftuar. Sidoqoftë, ne e kuptojmë se në disa raste divorci i luftës është i pashmangshëm. Në ato raste mund të kontaktoni avokatët e së drejtës familjare të Law & More.

Këshillim në rast të një divorci të luftuar

Në rast të një divorci të luftuar, udhëzimi i duhur është shumë i rëndësishëm. Kjo është arsyeja pse këshilla është që të punësoni një avokat të mirë që mund të kujdeset për interesat tuaja në mënyrën e duhur. Shtë e rëndësishme që avokati juaj të kërkojë një zgjidhje dhe të bëjë gjithçka që është e mundur për të përfunduar divorcin e luftës sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që të mund të vazhdoni jetën tuaj.

A jeni përfshirë në një divorc (luftë)? Mos hezitoni të kontaktoni avokatët e familjes së Law & More. Ne jemi të gatshëm t'ju mbështesim dhe udhëzojmë në këtë periudhë të bezdisshme.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.