Ligji Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare

Sipërmarrësit që punësojnë punonjës, shpesh ndajnë informacion konfidencial me këta punonjës. Kjo mund të ketë të bëjë me informacionin teknik, të tilla si një recetë ose algoritëm, ose informacion jo-teknik, siç janë bazat e klientëve, strategjitë e marketingut ose planet e biznesit. Sidoqoftë, çfarë do të ndodhë me këtë informacion kur punonjësi juaj fillon të punojë në shoqërinë e konkurrencës? A mund ta mbroni këtë informacion? Në shumë raste, një marrëveshje mos-zbulimi është lidhur me punonjësin. Në parim, kjo marrëveshje siguron që informacioni juaj konfidencial nuk do të bëhet publik. Por çfarë ndodh nëse palët e treta marrin duart në sekretet tuaja tregtare sidoqoftë? A ka mundësi për të parandaluar shpërndarjen ose përdorimin e paautorizuar të këtij informacioni?

Sekretet tregtare

Që nga 23 tetori 2018, është bërë më e lehtë të merren masa kur sekretet tregtare tregohen (ose rrezikohen). Kjo për shkak se në këtë datë, Ligji Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare hyri në fuqi. Para instalimit të këtij ligji, ligji Hollandez nuk përfshinte mbrojtjen e sekreteve tregtare dhe mjetet për të vepruar kundër shkeljes së këtyre sekreteve. Sipas Ligjit Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare, sipërmarrësit mund të veprojnë jo vetëm kundër palës, e cila është e detyruar të ruajë sekret në bazë të një marrëveshjeje mos-zbulimi, por edhe kundër palëve të treta që kanë marrë informacion konfidencial dhe duan të bëjnë përdorimi i këtij informacioni. Gjykatësi mund të ndalojë përdorimin ose zbulimin e informacionit konfidencial nën dënimin me gjobë. Gjithashtu, mund të merren masa për të siguruar që produktet e prodhuara duke përdorur sekretet tregtare nuk mund të shiten. Prandaj, Ligji Hollandez për mbrojtjen e sekreteve tregtare u ofron sipërmarrësve një garanci shtesë për të siguruar që informacioni i tyre konfidencial në të vërtetë mbahet konfidencial.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.