Të bëhesh shtetas holandez më shpejt përmes një procedure opsioni

Të bëhesh shtetas holandez më shpejt përmes një procedure opsioni

Po qëndroni në Holandë dhe ju pëlqen shumë. Prandaj, mund të dëshironi të merrni nënshtetësinë holandeze. Është e mundur të bëheni holandez me natyralizim ose me opsion. Ju mund të aplikoni për shtetësinë holandeze më shpejt përmes procedurës së opsionit; Gjithashtu, kostot për këtë procedurë janë dukshëm më të ulëta. Nga ana tjetër, procedura e opsionit kërkon kërkesa më të rrepta. Në këtë blog, mund të lexoni nëse i përmbushni këto kërkesa dhe cilat dokumente mbështetëse kërkohen për një rezultat të suksesshëm.

Duke pasur parasysh natyrën komplekse të procedurave, këshillohet të punësoni një avokat i cili mund t'ju udhëheqë gjatë procesit dhe të fokusohet në situatën tuaj specifike dhe individuale. 

Kushtet

Ju mund të aplikoni për shtetësinë holandeze sipas opsionit në rastet e mëposhtme:

  • Ju jeni në moshë, keni lindur në Holandë dhe keni jetuar në Holandë që nga lindja. Po ashtu ju posedoni një leje qëndrimi të vlefshme.
  • Ju keni lindur në Holandë dhe nuk keni kombësi. Ju keni jetuar në Holandë me një leje qëndrimi të vlefshme për të paktën tre vjet rresht.
  • Ju keni jetuar në Holandë që nga dita që keni mbushur katër vjeç, keni pasur gjithmonë një leje qëndrimi të vlefshme dhe keni ende një leje qëndrimi të vlefshme.
  • Ju jeni një ish-shtetas holandez dhe keni jetuar në Holandë për të paktën një vit me një leje qëndrimi të përhershme ose me afat të caktuar me qëllim qëndrimi jo të përkohshëm. Ju lutemi vini re se nëse shtetësia juaj është revokuar ndonjëherë sepse keni hequr dorë nga ajo, nuk mund të aplikoni për një opsion.
  • Ju keni qenë i martuar me një shtetas holandez për të paktën tre vjet ose keni një partneritet të regjistruar me një shtetas holandez për të paktën tre vjet. Martesa juaj ose partneriteti i regjistruar është i vazhdueshëm me të njëjtin shtetas holandez dhe ju keni jetuar vazhdimisht në Holandë me një leje qëndrimi të vlefshme për të paktën 15 vjet.
  • Ju jeni 65 vjeç e lart dhe keni jetuar në Mbretërinë e Holandës vazhdimisht për të paktën 15 vjet me një leje qëndrimi të vlefshme menjëherë përpara konfirmimit të marrjes së shtetësisë holandeze.

Nëse keni lindur, birësuar ose martuar përpara 1 janarit 1985, ekzistojnë tre raste të tjera të veçanta përmes të cilave mund të jeni në gjendje të aplikoni për shtetësinë holandeze sipas opsionit:

  • Ju keni lindur para 1 janarit 1985 nga një nënë holandeze. Babai juaj nuk kishte shtetësi holandeze në kohën e lindjes tuaj.
  • Ju jeni birësuar si i mitur para 1 janarit 1985 nga një grua që kishte nënshtetësi holandeze në atë kohë.

Ju ishit i martuar me një burrë joholandez përpara 1 janarit 1985 dhe si rezultat e humbët kombësinë holandeze. Nëse jeni divorcuar kohët e fundit, ju do të bëni deklaratën e opsionit brenda një viti nga zgjidhja e martesës. Ju nuk duhet të jeni rezident në Holandë për të bërë këtë deklaratë.

Nëse nuk bëni pjesë në asnjërën nga kategoritë e mësipërme, ka shumë të ngjarë të mos kualifikoheni për procesin e opsionit.

Kërkesa

Aplikimi për kombësinë holandeze sipas opsionit bëhet në komunë. Për ta bërë këtë, duhet të keni një identifikim të vlefshëm dhe një certifikatë lindjeje nga vendi juaj i origjinës. Ju gjithashtu duhet të keni një leje qëndrimi të vlefshme ose prova të tjera të qëndrimit të ligjshëm. Në bashki duhet të deklaroni se do të bëni deklaratën e angazhimit në ceremoninë e marrjes së shtetësisë holandeze. Duke vepruar kështu, ju deklaroni se e dini se ligjet e Mbretërisë së Holandës do të zbatohen edhe për ju. Përveç kësaj, në shumicën e rasteve do t'ju duhet të hiqni dorë nga shtetësia juaj aktuale, përveç nëse mund të kërkoni një arsye për përjashtim.

Kontakt

A keni pyetje në lidhje me ligjin e imigracionit apo dëshironi që ne t'ju ndihmojmë më tej me procedurën tuaj të opsionit? Pastaj mos ngurroni të kontaktoni z. Aylin Selamet, avokat në Law & More at aylin.selamet@lawandmore.nl ose z. Ruby van Kersbergen, avokat në Law & More at ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl ose na telefononi në +31 (0)40-3690680.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.