Divorci përmes ndërmjetësimit

Divorci përmes ndërmjetësimit

Divorci shoqërohet shpesh me mosmarrëveshje midis partnerëve. Kur ju dhe partneri juaj janë të ndarë dhe nuk mund të pajtoheni me njëri-tjetrin, do të lindin konflikte që në disa raste madje mund të përshkallëzohen. Një divorc ndonjëherë mund të sjellë të keqen tek dikush për shkak të emocioneve të tyre. Në një rast të tillë, ju mund të telefononi një avokat për të marrë të drejtën tuaj ligjore. Ai do të jetë në gjendje të fillojë procedurat ligjore në emrin tuaj. Sidoqoftë, ekziston një shans i mirë që fëmijët tuaj, për shembull, të vuajnë shumë si rezultat. Për të shmangur këto tensione, ju gjithashtu mund të zgjidhni një divorc me ndërmjetësimin. Në praktikë, kjo shpesh quhet ndërmjetësim i divorcit.

Divorci përmes ndërmjetësimit

Farë është ndërmjetësimi?

Kush ka një mosmarrëveshje dëshiron ta heqë qafe sa më shpejt që të jetë e mundur. Shpesh një mosmarrëveshje tashmë ka arritur në një nivel kaq të lartë sa që të dy palët nuk shohin më zgjidhje. Ndërmjetësimi mund ta ndryshojë atë. Ndërmjetësimi është zgjidhja e përbashkët e një mosmarrëveshje me ndihmën e një ndërmjetësi konflikti neutral: ndërmjetësi. Më shumë informacione rreth ndërmjetësimit në përgjithësi mund të gjenden në faqen tonë faqe e ndërmjetësimit.

Cilat janë përfitimet e ndërmjetësimit të divorcit?

Një divorc i rregulluar dobët mund të shkaktojë pikëllimin dhe zhgënjimin për vitet që vijnë. Ndërmjetësimi është një mënyrë për të arritur një zgjidhje të përbashkët në konsultim, për shembull se si të merreni me fëmijët, shpërndarjen e parave, alimentimin e mundshëm dhe marrëveshjet për pensionin.
Kur palët mund të arrijnë marrëveshje në një proces ndërmjetësimi, ne do ta përfshijmë këtë në një marrëveshje zgjidhjeje. Më pas, marrëveshjet e bëra mund të ratifikohen nga gjykata.

Në një divorc, kur palët përballen me njëra-tjetrën në gjykatë, njëra nga palët shpesh do të ketë rrugën e tij / saj dhe pala tjetër është humbësi, siç ishte. Në ndërmjetësim, nuk ka humbës. Në ndërmjetësim, bëhet një përpjekje për të zgjidhur problemet së bashku, në mënyrë që të krijohet një situatë e favorshme për të dy palët. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në rast se palët do të duhet të merren me njëri-tjetrin shumë pas divorcit. Mendoni, për shembull, për situatën në të cilën përfshihen fëmijët. Në atë rast, është e rëndësishme që ish-partnerët ende mund të kalojnë nëpër një derë së bashku pas divorcit. Një avantazh tjetër i ndërmjetësimit është se shpesh është më i lirë dhe më pak i rëndë sesa proceset gjyqësore të gjata.

Si funksionon ndërmjetësimi?

Në ndërmjetësim, palët flasin me njëra-tjetrën nën drejtimin e një ndërmjetësi profesionist. Ndërmjetësi është një ndërmjetës i pavarur i cili, së bashku me palët, kërkon një zgjidhje që është e pranueshme për të gjithë. Ndërmjetësi jo vetëm që shikon anën juridike të çështjes, por edhe problemet kryesore. Palët pastaj arrijnë në një zgjidhje të përbashkët, të cilën ndërmjetësi e regjistron në një marrëveshje zgjidhjeje. Ndërmjetësi nuk shpreh një mendim. Ndërmjetësimi bazohet në vullnetin për të arritur marrëveshje së bashku, në vetëbesim. Ky proces i ndërmjetësimit është më i butë sesa një gjykim në gjykatë. Tani që marrëveshjet janë bërë së bashku, ekziston gjithashtu një shans më i madh që palët t'u përmbahen atyre.

Ndërmjetësi siguron që të dy palët të tregojnë tregimin e tyre dhe se njëri-tjetri dëgjohet. Gjatë bisedave me ndërmjetësin do të ketë vëmendje të mjaftueshme për emocionet e palëve. Emocionet duhet të diskutohen para se të bëhen marrëveshje të mira. Për më tepër, një ndërmjetës siguron që marrëveshjet e bëra nga palët janë juridikisht të sakta.

Katër hapat në ndërmjetësim

  1. Intervista e marrjes. Në intervistën e parë, ndërmjetësi shpjegon qartë se çfarë është ndërmjetësimi. Pastaj palët nënshkruajnë një marrëveshje ndërmjetësimi. Në këtë marrëveshje, palët bien dakord që bisedat janë konfidenciale, se ata do të marrin pjesë vullnetarisht dhe se ata do të marrin pjesë aktive në biseda. Palët janë të lira të ndërpresin procesin e ndërmjetësimit në çdo kohë.
  2. Faza e zbulimit. Nën drejtimin e ndërmjetësit, konflikti analizohet derisa të gjitha pikëpamjet dhe interesat të jenë të qarta.
  3. Faza e negociatave. Të dy palët dalin me zgjidhje të mundshme. Ata mbajnë në mend se zgjidhja duhet të jetë e mirë për të dy palët. Në këtë mënyrë, bëhen marrëveshjet e nevojshme.
  4. Bëni emërime. Ndërmjetësi përfundimisht do t'i hedhë në letër të gjitha këto marrëveshje, për shembull, në një marrëveshje zgjidhjeje, në një plan prindërimi ose në një besëlidhje divorci. Kjo më pas dorëzohet në gjykatë për ratifikim.

A doni gjithashtu të rregulloni divorcin tuaj duke bërë marrëveshje të përbashkëta? Apo dëshironi të dini nëse ndërmjetësimi mund të jetë një zgjidhje e mirë për ju? Mos ngurroni të kontaktoni zyrën tonë. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë të bëni një zgjedhje për ndërmjetësimin.  

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.