Ndryshimi i emrave të parë

Ndryshimi i emrave të parë

Zgjidhni një ose më shumë emra të parë për fëmijë

Në parim, prindërit janë të lirë të zgjedhin një ose më shumë emra për fëmijët e tyre. Sidoqoftë, në fund të fundit mund të mos jeni të kënaqur me emrin e zgjedhur. A doni të ndryshoni emrin tuaj ose atë të fëmijës tuaj? Atëherë ju duhet të vëzhgoni një numër gjërash të rëndësishme. Mbi të gjitha, një ndryshim i emrit nuk është i "mundur".

Ndryshimi i emrave të parë

Së pari, ju duhet një arsye e vlefshme për të ndryshuar emrin e parë, siç janë:

  • Birësimi ose natyralizimi. Si rezultat, ju mund të jeni gati për një fillim të ri në të cilin dëshironi të distancoheni nga e kaluara juaj ose pas një programi integrimi nga kombësia juaj e mëparshme përmes një emri të ri të ri.
  • Ndryshimi i gjinisë. Në parim, kjo arsye flet vetë. Në fund të fundit, është mjaft e kuptueshme që emri juaj i parë si rezultat nuk përputhet më me personin ose gjininë tuaj dhe ka nevojë për një ndryshim.
  • Ju gjithashtu mund të dëshironi të distancoheni nga besimi juaj dhe për këtë arsye të ndryshoni emrin tuaj tipik fetar. Në të kundërt, është gjithashtu e mundur që duke marrë një emër të parë fetar që dëshironi të forconi lidhjen me fenë tuaj.
  • Ngacmimi ose diskriminimi. Më në fund, është e mundur që emri juaj ose ai i fëmijës tuaj, për shkak të drejtshkrimit të tij, të shkaktojë shoqata të këqija ose aq të pazakontë sa çon në rreshta murtajash.

Në rastet e përmendura, një emër i ndryshëm natyrisht do të ofrojë një zgjidhje. Përveç kësaj, një emër i parë nuk duhet të jetë i papërshtatshëm dhe të përmbajë fjalë betimi ose të jetë i njëjtë me një mbiemër ekzistues, përveç nëse ky është gjithashtu një emër i parë normal.

A keni një arsye të vlefshme dhe doni të ndryshoni emrin tuaj të parë ose atë të fëmijës tuaj? Atëherë keni nevojë për avokat. Avokati do t'i dërgojë një letër gjykatës në emrin tuaj duke kërkuar një emër të parë. Një letër e tillë njihet gjithashtu si një aplikim. Për këtë qëllim, duhet të siguroni avokatin tuaj dokumentet e nevojshme, të tilla si një kopje të pasaportës, një kopje autentike të certifikatës së lindjes dhe ekstraktin origjinal të BRP.

Procedura në gjykatë zakonisht zhvillohet me shkrim dhe nuk keni pse të paraqiteni në gjykatë. Sidoqoftë, seanca dëgjimore është e mundur nëse, pasi të lexojë kërkesën, gjykatësi ka nevojë për më shumë informacion për të vendosur, një palë e interesuar, për shembull njëri nga prindërit, nuk pajtohet me kërkesën ose nëse gjykata sheh një arsye tjetër për këtë.

Gjykata zakonisht dorëzon vendimin e saj me shkrim. Koha midis kërkesës dhe gjykimit është në praktikë rreth 1-2 muaj. Nëse gjykata ia jep kërkesën tuaj, gjykata do t'ia kalojë emrin e ri të bashkisë ku jeni regjistruar ju ose fëmija juaj. Pas një vendimi pozitiv nga gjykata, komuna zakonisht ka 8 javë për të ndryshuar emrin e parë në bazën e të dhënave të regjistrave personale të komunës (GBA), përpara se të mund të aplikoni për një dokument të ri identiteti ose patentë shoferi me emrin e ri.

Gjykata gjithashtu mund të marrë një vendim tjetër dhe të refuzojë kërkesën tuaj nëse gjykata konsideron se ka arsye të pamjaftueshme për të ndryshuar emrin tuaj të parë ose atë të fëmijës tuaj. Në atë rast, brenda tre muajve mund të apeloni në gjykatën më të lartë. Nëse gjithashtu nuk pajtoheni me vendimin e gjykatës së apelit, brenda 3 muajve mund të kërkoni që Gjykata Supreme në kasacion të anulojë vendimin e gjykatës së apelit. Ju duhet të ndihmoheni nga një avokat si në emërimin ashtu edhe në kasacionin.

A dëshironi të ndryshoni emrin tuaj të parë ose atë të fëmijës tuaj? Ju lutem kontaktoni Law & More. në Law & More ne e kuptojmë se një ndryshim mund të ketë shumë arsye dhe arsyeja ndryshon për person. Kjo është arsyeja pse ne përdorim një qasje personale. Avokatët tanë jo vetëm që mund t'ju japin këshilla, por edhe t'ju ndihmojnë me kërkesën për të ndryshuar emrin e parë ose për t'ju ndihmuar gjatë procedurave ligjore.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.