Pyetja e vërtetë nuk është nëse makineritë mendojnë, por a mendojnë burrat

BF Skinner njëherë tha: "Pyetja e vërtetë nuk është nëse makineritë mendojnë, por a mendojnë burrat"

Kjo thënie është shumë e zbatueshme për fenomenin e ri të makinës vetë-drejtuese dhe për mënyrën se si shoqëria merret me këtë produkt. Për shembull, duhet të fillohet të mendohet për ndikimin e makinës vetë-drejtuese në hartimin e rrjetit rrugor modern holandez. Për këtë arsye, Ministri Schultz van Haegen i ofroi Dhomës së Përfaqësuesve Hollandez raportin 'Zelfrijdende auto's, Verkenning van implicaties op het ontwerp van wegen' ('Makina vetë-drejtuese, Eksplorimi i implikimeve në hartimin e rrugëve') Dhomës së Përfaqësuesve Hollandez në 23 Dhjetor. Ky raport, ndër të tjera përshkruan pritjet që do të bëhet e mundur të lihen shenjat dhe shenjat e rrugëve, të hartohen rrugë ndryshe dhe të shkëmbehen të dhëna midis automjeteve. Në këtë mënyrë, vetura që drejton vetveten mund të kontribuojë në eliminimin e problemeve të trafikut.

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.