Pothuajse të gjithë stacionet radiofonike holandeze dihet që dhurojnë rregullisht bileta koncerti për promovime

Bileta koncerti për qëllime promovuese

Pothuajse të gjitha stacionet radiotelevizive dihet që rregullisht dhurojnë bileta koncerti për qëllime promovuese. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë e ligjshme. Komisariati Hollandez për Mediat kohët e fundit i ka dhënë NPO Radio 2 dhe 3FM një rap rreth gjurmëve. Arsyeja? Një transmetues publik karakterizohet nga pavarësia. Prandaj, programet e një transmetuesi publik nuk duhet të jenë të ngjyrosura nga interesat tregtare dhe transmetuesi nuk mund të nxisë fitimin 'më shumë se normalë' të palëve të treta. Prandaj, transmetuesit publik mund të dhurojnë bileta koncerti vetëm kur ata vetë kanë paguar biletat.

Shpërndaje
Law & More B.V.