NË NEVOJË PËR AVOKAT TË RRAKTIMIT TË borxhit?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të hënën deri të premten
nga ora 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë çështjen tuaj dhe dalin
me një plan veprimi të përshtatshëm

Qasja personale

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% e klientëve tanë
na rekomandoni dhe se jemi vlerësuar mesatarisht me 9.4

/
Koleksione në Holandë
/

Koleksionet

Hulumtimet tregojnë se 30% e falimentimeve në Hollandë janë shkaktuar nga fatura të papaguara. A ka ndërmarrja juaj një klient që akoma nuk ka paguar? Apo jeni një individ privat dhe a keni një debitor që akoma ju ka borxh para? Pastaj kontaktoni Law & More avokatët e mbledhjes së borxheve. Ne e kuptojmë që faturat e papaguara janë shumë të bezdisshme dhe të padëshirueshme, kjo është arsyeja pse ne ju ndihmojmë që nga fillimi deri në fund të procesit të mbledhjes. Avokatët tanë të mbledhjes së borxheve mund të kalojnë si një procedurë mbledhjeje judigjore, ashtu edhe një procedurë të mbledhjes gjyqësore me ju. Law & More është gjithashtu i njohur me ligjin e bashkëngjitjes dhe mund t'ju ndihmojë në rast falimentimi. Më në fund, nuk na bën asnjë ndryshim nëse debitori jeton në Hollandë apo është i vendosur jashtë vendit. Për shkak të sfondit tonë ndërkombëtar, ne jemi të kualifikuar për pretendime më të ndërlikuara, të diskutueshme ose më të mëdha.

Kur bëhet fjalë për mbledhjen e borxheve, me siguri po mendoni për një agjenci të mbledhjes së borxheve ose përmbarues sesa për një avokat të mbledhjes së borxheve. Kjo për shkak se të tre palët janë në gjendje të mbledhin borxhet e papaguara. Sidoqoftë, ka disa hapa thelbësorë në procesin e mbledhjes që në përgjithësi mund të kryhen nga një avokat i mbledhjes së borxheve:

Imazhi i avokatit për mbledhjen e borxheve

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

AVOKAT

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

“Kam marrë këshilla profesionale brenda kohës së rënë dakord”

Plan hap pas hapi për procesin e mbledhjes së borxheve

1. Faza miqësore. Nëse kërkesa juaj është e mbledhshme, atëherë një procedurë miqësore mund të fillohet së pari nga avokatët e mbledhjes së borxheve të Law & MoreMe Në këtë fazë, ne përpiqemi ta bindim debitorin të paguajë me anë të letrave dhe/ose thirrjeve telefonike, ndoshta të rritura me interesin ligjor dhe kostot e mbledhjes jashtëgjyqësore.

2. Negociatat. A keni marrëdhënie të mira me palën tuaj dhe do të donit ta ruanit këtë marrëdhënie të mirë? Në këtë fazë, ne përpiqemi të arrijmë marrëveshje midis palëve përmes negociatave dhe, për shembull, të bëjmë një marrëveshje pagese.

3. Faza gjyqësore. Kalimi i procedurës miqësore nuk është i detyrueshëm. Nëse debitori juaj nuk bashkëpunon, avokatët tanë për mbledhjen e borxheve mund të bëjnë një thirrje dhe t'ia dërgojnë atë debitorit tuaj. Me thirrjen, debitori thirret të paraqitet në gjykatë në një datë të caktuar. Në një fazë ligjore, ne kërkojmë pagesën e shumave të papaguara dhe kostot e arkëtimit para gjykatës.

4. Aktgjykimi. Pasi debitori juaj të ketë marrë ftesën, atij do t'i jepet mundësia t'i përgjigjet thirrjes me shkrim. Nëse debitori nuk përgjigjet dhe ai nuk paraqitet në seancë, gjyqtari do të nxjerrë një vendim në mungesë, në të cilin ai e pranon kërkesën tuaj. Kjo do të thotë që debitori juaj duhet të paguajë faturën, interesin ligjor, kostot e arkëtimit dhe kostot procedurale. Pasi të jetë shpallur aktgjykimi nga gjyqtari, përmbaruesi gjyqësor do t'ia dorëzojë këtë gjykim debitorit.

5. Aktgjykimi. Para fillimit të procedurave ligjore, është e mundur të konfiskoni pronën e debitorit. Kjo quhet një shtojcë konservatore. Shtojca e ruajtjes ka për qëllim të sigurojë që debitori nuk mund të disponojë asnjë pasuri para se gjyqtari të marrë një vendim, në mënyrë që ju të mund të mbuloni shpenzimet tuaja nga debitori. Nëse gjyqtari pranon kërkesën tuaj, bashkëngjitja e paragjykimit do të shndërrohet në një shtojcë përmbarimore. Kjo do të thotë që asetet e sekuestruara mund të shiten publikisht nga përmbaruesi nëse debitori ende nuk paguan. Kërkesa juaj do të paguhet me të ardhurat e këtyre pasurive.

Çfarë thonë klientët për ne

Qasje adekuate

Tom Meevis ishte i përfshirë në këtë rast gjatë gjithë kohës dhe çdo pyetje nga ana ime u përgjigj shpejt dhe qartë nga ai. Unë me siguri do t'ua rekomandoj firmën (dhe Tom Meevis në veçanti) miqve, familjes dhe bashkëpunëtorëve të biznesit.

10
mike
Hoogeloon

Avokatët tanë për mbledhjen e borxheve janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Qasja e avokatit të mbledhjes së borxheve

Hapat e përshkruar më sipër duhet të merren për çdo procedurë grumbullimi. Por nga çfarë mund të prisni Law & More's avokatët e mbledhjes së borxheve kur kalojnë këto hapa?

 • Analiza dhe këshilla për pozicionin tuaj ligjor
 • Kontakt direkt dhe personal, si me telefon ashtu edhe me email
 • Cilësia dhe përfshirja
 • Veproni dhe përgjigjuni shpejt dhe në mënyrë efektive
 • Ulur në krye të rastit
 • Mendoni gjithmonë përpara dhe përgatitni veprimet e ardhshme

Aktivitete avokati për mbledhjen e borxheve

 • Monitoroni kushtet e pagesës dhe rishikoni faturat
 • Negocimi me debitorët
 • Hartimi dhe dërgimi i njoftimit të mospagimit
 • Parandalimi i recetës dhe përdorimi i ndërprerjes
 • Hartimi i fletëthirrjes
 • Kryerja e procedurave ligjore
 • Sekuestrimi dhe kryerja e ekzekutimit
 • Trajtimi i rasteve të mbledhjes së borxheve ndërkombëtare

Pyetjet e bëra më shpesh

Ligji për mbledhjen e borxheve në Holandë ka të bëjë me mbledhjen (jashtëgjyqësore) të kërkesave për para. Kur i dorëzoni faturat e papaguara avokatëve të mbledhjes së borxheve, ju po i jepni një lloj autorizimi avokatëve të mbledhjes së borxheve në përputhje me ligjin për mbledhjen e borxheve për të mbledhur kërkesat tuaja të papaguara. Ky është një avantazh, për shembull, për individët privatë ose kompanitë që kanë shumë pak kohë vetë ose që duan të përqëndrohen kryesisht në biznesin e tyre kryesor. Për më tepër, të gjitha llojet e rregullave i bashkëngjiten (grumbullimit) të faturave të papaguara, për shembull në lidhje me urgjencën dhe parashkrimin, dhe ka disa palë të përfshira. Kjo e bën ligjin për mbledhjen e borxheve interesant, por kompleks. Kjo është arsyeja pse është e këshillueshme që të angazhoni një avokat për mbledhjen e borxheve kur keni kërkesa të papaguara. Law & Moreavokatët janë ekspertë në fushën e ligjit për mbledhjen e borxheve dhe janë të lumtur t'ju ndihmojnë.
Hapi i parë që duhet ndërmarrë është të informoni debitorin se ai nuk e ka përmbushur detyrimin e tij të pagesës. Ju duhet t'i jepni atij mundësinë për të paguar brenda një periudhe të arsyeshme kohore pa kosto të mëtejshme. Ju i dërgoni një kujtesë me shkrim debitorit, kjo quhet njoftim i mospagimit. Një periudhë prej katërmbëdhjetë ditësh normalisht konsiderohet si një periudhë e arsyeshme brenda së cilës debitorit i kërkohet të paguajë ende kërkesën. Natyrisht, Law & MoreAvokatët e grumbullimit të borxheve mund të përgatisin një njoftim të parazgjedhur për ju. Nëse nuk është dërguar asnjë njoftim për mospagim, gjykata do të refuzojë çdo kërkesë për dëmshpërblim. Sidoqoftë, ka situata në të cilat dërgimi i një njoftimi për mospagim nuk është i nevojshëm, për shembull përmbushja e marrëveshjes është përgjithmonë e pamundur. Sidoqoftë, është e këshillueshme që gjithmonë të dërgoni një njoftim të parazgjedhur vetëm për t'u siguruar. Nëse kërkesa për pagesë nuk është përmbushur, ne mund të fillojmë procesin e grumbullimit.
 • Të dhënat e kreditorit dhe debitorit
 • Dokumentet që lidhen me borxhin (numri dhe data e faturës)
 • Arsyeja që borxhi nuk është paguar ende
 • Marrëveshje ose marrëveshje të tjera me të cilat lidhet borxhi
 • Një përshkrim dhe justifikim i qartë i shumave të borxhit
 • Çdo korrespondencë ndërmjet kreditorit dhe debitorit në lidhje me borxhin
Law & More gjithashtu ofron mbështetje për të parandaluar rreziqet që lidhen me pagesën dhe pagesat e vonuara. Për shembull, ne i këshillojmë klientët të përfshijnë kushtet e pagesës në terma dhe kushte të përgjithshme që mund të parandalojnë paqartësitë në rast të pagesës së vonuar. Dëshironi më shumë informacion në lidhje me këtë? Ju lutemi kontaktoni avokatët e grumbullimit të Law & More.
A është debitori juaj i vendosur jashtë vendit? Në atë rast, faktorë të ndryshëm mund të luajnë një rol, të tillë si një gjuhë, kulturë dhe zakone të ndryshme pagese, që do të thotë se rreziqet në kontekstin e procedurës së arkëtimit janë më të mëdha sesa me debitorët nga vendi i tyre. Megjithatë, për avokatët e mbledhjes së borxheve të Law & More, këta faktorë nuk përbëjnë pengesë. Ne nuk do të lejojmë që kufijtë të na ndalojnë dhe për këtë arsye jemi të lumtur t'ju udhëheqim përmes një procesi grumbullimi në të cilin debitori është vendosur jashtë, brenda ose jashtë Evropës. Dëshironi të dini se çfarë mund të bëjmë për ju kur keni të bëni me një debitor të huaj? Ju lutem kontaktoni Law & MoreMe Avokatët tanë do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë.

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Zoti. Maxim Hodak, avokat në & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Cilësimet e privatësisë
Ne përdorim cookies për të rritur përvojën tuaj gjatë përdorimit të faqes sonë të internetit. Nëse jeni duke përdorur Shërbimet tona përmes një shfletuesi, ju mund të kufizoni, bllokoni ose hiqni cookies përmes cilësimeve të shfletuesit tuaj të internetit. Ne gjithashtu përdorim përmbajtje dhe skenare nga palë të treta që mund të përdorin teknologji gjurmimi. Më poshtë mund të siguroni pëlqimin tuaj për të lejuar vendosjen e palëve të treta. Për informacion të plotë në lidhje me cookies që ne përdorim, të dhënat që mbledhim dhe si i përpunojmë, ju lutemi kontrolloni tonë Politika e Privatësisë
Law & More B.V.