N NE NEVOJN E një avokati të korporatës?
PYET P FORR NDIHM LIGJORE

LIGJET TANIS JAN SP SPECIALISTTST N IN LIGJIN E DYT

kontrolluar ne daten Qartë.

kontrolluar ne daten Personal dhe lehtësisht i aksesueshëm.

kontrolluar ne daten Së pari interesat tuaja.

Lehtë e arritshme

Lehtë e arritshme

Law & More është në dispozicion të Hënën deri të Premten nga 08:00 - 22:00 dhe gjatë fundjavave nga 09:00 - 17:00

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Avokatët tanë dëgjojnë rastin tuaj dhe nxjerrin një plan veprimi të përshtatshëm
Komunikim i mirë dhe i shpejtë

Qasja personale

Metoda jonë e punës siguron që 100% të klientëve tanë të na rekomandojnë dhe që ne vlerësohemi mesatarisht me një 9.4

E drejta e korporatave

Si sipërmarrës, keni shumë për të bërë. Kjo tashmë fillon me themelimin e kompanisë tuaj: si do ta strukturoni kompaninë tuaj dhe cila formë ligjore është e përshtatshme? Duhet të merret në konsideratë ndarja e pronësisë, përgjegjësisë dhe vendimmarrjes. Kontratat e duhura gjithashtu duhet të lidhen. A keni tashmë një kompani të themeluar? Edhe në atë rast, padyshim që do të duhet të merresh me të drejtën e korporatës. Në fund të fundit, aspektet ligjore gjithmonë luajnë një rol të rëndësishëm brenda kompanisë. Shumë gjëra mund të ndryshojnë brenda kompanisë tuaj me kalimin e viteve. Për shembull, rrethanat për ose brenda kompanisë suaj mund të kërkojnë një formë tjetër ligjore për kompaninë tuaj. Përveç kësaj, mund t'ju duhet të merreni me mosmarrëveshjet midis aksionarëve ose partnerëve brenda kompanisë tuaj. Përveç kësaj, bashkimet ose blerjet me kompani të tjera gjithashtu ndodhin rregullisht. Cilën formë ligjore zgjidhni dhe si i zgjidhni më së miri mosmarrëveshjet në nivel juridik? Për shembull, a duhet të përfundojnë kontratat apo të lidhen kontrata të reja?

Menuja e shpejtë

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

AVOKAT

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Juristët tanë të korporatave janë gati për ju

Law and More

Çdo kompani është unike. Prandaj, ju do të merrni këshilla ligjore që janë drejtpërdrejt të rëndësishme për kompaninë tuaj.

Law and More

Njoftim për parazgjedhje

Nëse bëhet fjalë për këtë, ne gjithashtu mund të ngremë gjyq për ju. Na kontaktoni per kushtet.

Law and More

Dilligence e duhur

Ne ulemi me ju për të hartuar një strategji.

Law and More

Marrëveshja e aksionarëve

Do të dëshironit të vendosni rregulla të veçanta për aksionarët tuaj përveç statutit tuaj? Na kërkoni ndihmë juridike.

"Law & More Avokatët
janë të përfshirë dhe mund të empatizojnë
me problemin e klientit”

Me të gjitha pyetjet tuaja në fushën e së drejtës së korporatës, keni ardhur në vendin e duhur me një avokat korporative nga Law & More. në Law & More ne e kuptojmë se si një sipërmarrës ju doni të përfshiheni në sipërmarrje dhe zhvillimin e ideve dhe jo me çështje ligjore. Një avokat korporate nga Law & More mund të kujdeseni për çështjet ligjore brenda kompanisë tuaj, në mënyrë që të përqendroheni në atë që doni të bëni: drejtimin e biznesit tuaj. Law & Moreavokatët janë ekspertë në fushën e së drejtës së korporatave dhe mund t'ju japin këshilla juridike nga momenti i themelimit deri në momentin e likuidimit të kompanisë tuaj. Ne e përkthejmë ligjin në terma praktikë, në mënyrë që ju të përfitoni vërtet nga këshillat tona. Nëse është e nevojshme, avokatët tanë do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë ju dhe kompaninë tuaj në çdo procedurë. Shkurtimisht, Law & More mund t'ju ndihmojë ligjërisht në çështjet e mëposhtme:

 • themelimi i një kompanie;
 • financimi;
 • bashkëpunimi ndërmjet kompanive;
 • bashkimet dhe blerjet;
 • të negociojë dhe të marrë pjesë në mosmarrëveshjet ndërmjet aksionarëve dhe/ose ortakëve.

A jeni i përfshirë me ligjin e korporatës? Ju lutem na kontaktoni Law & More, avokatët tanë do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë!

Çfarë thonë klientët për ne

Avokatët tanë të korporatës janë të gatshëm t'ju ndihmojnë:

Zyrë Law & More

Plan hap pas hapi për avokat të së drejtës së korporatës

Avokatët e ligjit të korporatës në Law & More përdorni metodën e mëposhtme:

Kurioz për çfarë Law & More mund të bëjë për ju dhe kompaninë tuaj? Ju lutem kontaktoni Law & More. Ju mund të njiheni dhe t'ia paraqisni pyetjen tuaj avokatëve tanë përmes telefonit ose postës elektronike. Nëse dëshironi, ata do të caktojnë një takim për ju në Qendrën për Ndihmë Law & More zyrë.

Gjatë takimit në zyrë, do t'ju njohim më tej, do të diskutojmë sfondin e pyetjes suaj dhe cilat janë zgjidhjet e mundshme në çështjen juridike të kompanisë tuaj. Avokatët e Law & More tregoni gjithashtu se çfarë mund të bëjnë për ju në terma konkretë dhe cilat mund të jenë hapat tuaj të ardhshëm të mundshëm.

Kur udhëzon Law & More për të përfaqësuar interesat tuaja, avokatët tanë do të hartojnë një kontratë për shërbimet. Kjo marrëveshje përshkruan aranzhimet që ata kanë diskutuar më parë me ju. Caktimi juaj zakonisht do të kryhet nga avokati me të cilin keni pasur kontakt.

Mënyra se si trajtohet çështja juaj varet nga pyetja juaj ligjore, e cila mund të lidhet, për shembull, me hartimin e këshillave, vlerësimin e një kontrate ose kryerjen e procedurave ligjore. Në Law & More, ne e kuptojmë që çdo klient dhe biznesi i tij ose saj është i ndryshëm. Kjo është arsyeja pse ne përdorim një qasje personale. Avokatët tanë gjithmonë përpiqen të zgjidhin çdo çështje ligjore shpejt.

Fillimi i një biznesi

Nëse dëshironi të filloni biznesin tuaj, duhet të zgjidhni një formë ligjore për kompaninë tuaj. Ju mund të zgjidhni një formë ligjore me ose pa personalitet juridik. Kjo zgjedhje përcakton strukturën ligjore të kompanisë tuaj.

Avokati i së drejtës së korporatës ndihmon në përcaktimin e formës ligjore

Nëse zgjidhni një formë ligjore me personalitet juridik, kompania juaj mund të marrë pjesë në mënyrë të pavarur në transaksionet ligjore, ashtu si një person fizik. Kompania juaj mund të lidhë marrëveshje si të tilla, të ketë pasuri dhe borxhe dhe të mbajë përgjegjësi.

Shembuj të personave juridikë me personalitet juridik janë:

 • shoqëria private e kufizuar (BV)
 • shoqëria publike e kufizuar (NV)
 • Fondacioni
 • Bashkimi
 • kooperativës

BV dhe NV shpesh përdoren për një kompani me qëllim tregtar. Nëse kompania juaj ka një qëllim më idealist, mund të jetë një opsion për të krijuar një themel dhe për të lidhur një kompani me të. Në një BV ose një NV, është e nevojshme të tërheqni aksionarë. Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur që ju vetë të bëheni aksioner (i vetëm) i kompanisë. Ju gjithashtu mund të lexoni më shumë rreth formave të lartpërmendura ligjore në blogun tonë 'Cilën formë ligjore të zgjedh për kompaninë time?'.

Kur ka një marrëdhënie me aksionarët, është me rëndësi të madhe që kjo marrëdhënie të regjistrohet siç duhet. Wiseshtë e mençur të kesh një marrëveshja e aksionarëve hartuar për këtë. Law & Moreavokatët e korporatës mund t'ju ndihmojnë të hartoni ose vlerësoni një marrëveshje të aksionarëve.

Avokati i së drejtës së korporatës ndihmon në regjistrimin e një kompanie

Sidoqoftë, është gjithashtu e mundur të zgjedhësh një formë ligjore pa personalitet juridik, siç është një partneritet i përgjithshëm ose një partneritet. Me këto forma ligjore është e rëndësishme që të bëhen marrëveshje të mira midis partnerëve ose partnerëve, të cilat përcaktohen në një marrëveshje partneriteti, për shembull. Zgjedhja e një forme ligjore ka një ndikim të drejtpërdrejtë në çështje të tilla si financimi dhe detyrimi. Nëse zgjidhni një formë juridike pa personalitet juridik, kompania juaj nuk mund të marrë pjesë në veprime juridike në mënyrë të pavarur dhe ju, për shembull, jeni përgjegjës me asetet tuaja private për borxhet që ka kompania juaj.

Shembuj të formave juridike pa personalitet juridik janë:

 • sipërmarrjen e vetme
 • ortakëria e përgjithshme (VOF)
 • shoqëria komandite (CV)
 • partneriteti

Ju mund të lexoni saktësisht se çfarë përfshijnë këto subjekte juridike dhe cilat janë avantazhet dhe disavantazhet në blogun tonë 'Cilën formë ligjore të zgjedh për kompaninë time?'.

Law & Moreavokatët e korporatës mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni formën e duhur ligjore. Law & MoreAvokatët e korporatës do të punojnë me ju për të përcaktuar se cila formë ligjore është më e përshtatshme për kompaninë tuaj. Kur struktura ligjore e dëshiruar është hartuar qartë, kompania duhet të krijohet dhe regjistrohet në Dhomën e Tregtisë. Law & More koordinon këtë proces për ju.

E drejta e kontratave brenda së drejtës së korporatës

Pasi kompania është themeluar dhe krijuar, ju mund të filloni të kryeni aktivitetet tuaja të biznesit. Sidoqoftë, do të vini re se aspektet ligjore gjithashtu luajnë një rol të madh këtu. Për shembull, para se të hyni në marrëdhënie me klientët, mund t'ju kërkohet të jepni informacione konfidenciale. Në atë rast, është e këshillueshme që të hartohet një marrëveshje mos-zbulimi. Atëherë është e rëndësishme të regjistrohen të gjitha marrëveshjet me klientët ose furnizuesit në një marrëveshje. Përpilimi i kushteve dhe kushteve të përgjithshme mund të kontribuojë në këtë. Avokatët e ligjit të korporatës në Law & More mund të hartojë dhe vlerësojë kontrata dhe kushte dhe kushte të përgjithshme për ju, në mënyrë që të mos përballeni me ndonjë surprizë.

Edhe nëse gjithçka në fushën juridike është rregulluar siç duhet brenda kompanisë tuaj, për fat të keq ekziston ende mundësia që pala tjetër të mos dëshirojë të bashkëpunojë ose të mos respektojë marrëveshjet e saj. Për të mos dëmtuar marrëdhëniet me klientët ose furnizuesit, rekomandohet që së pari të vini në një zgjidhje miqësore. A Law & More avokatët mund t'ju ndihmojnë në këtë proces. Megjithatë, nëse nuk është e mundur të zgjidhet një mosmarrëveshje, mund të ketë nevojë të ndërmerren veprime ligjore. Law & More ka përvojë të madhe në kryerjen e procedurave ligjore në të drejtën e korporatave dhe bën gjithçka që mundet për të arritur një rezultat optimal për ju.

Në fushën e kontratave në kontekstin e ligjit të korporatës, mund të kontaktoni Law & More me pyetje rreth:

 • hartimin dhe vlerësimin e kontratave;
 • përfundimi i kontratave;
 • hartimi i një njoftimi me shkrim për mospërmbushje në rast të mosrespektimit të kontratës;
 • zgjidhja e mosmarrëveshjeve që lindin nga lidhja e një kontrate;
 • duke negociuar përmbajtjen e kontratave.

Bashkimet & Blerjet

bashkim

A po planifikoni të bashkoni kompaninë tuaj me një kompani tjetër, për shembull sepse doni të rritni kompaninë tuaj? Pastaj ka tre mënyra se si kompanitë mund të bashkohen:

 • bashkimi i kompanisë
 • bashkimi i aksioneve
 • bashkimi ligjor

Cili bashkim është më i përshtatshmi për kompaninë tuaj varet nga situata juaj specifike. Një avokat i së drejtës së korporatës ose një avokat i së drejtës së korporatës nga Law & More mund t'ju këshillojë për këtë.

Të marrë përsipër

Sigurisht që është gjithashtu e mundur që një kompani tjetër të jetë e interesuar për kompaninë tuaj dhe që ju të ofroheni për ta shitur kompaninë tuaj në një kompani tjetër. A jeni pozitiv në lidhje me blerjen dhe a po konsideroni një transferim biznesi? Ne mund t'ju mbështesim në negociata, si dhe në dhënien e këshillave paraprakisht. Nëse jo, mund të jetë një marrje armiqësore. Ne flasim për një blerje armiqësore nëse një kompani nuk bashkëpunon në shitjen e aksioneve të saj dhe një kompani tjetër, dmth blerësi, u drejtohet vetë aksionarëve. Ne e dimë se si kompania juaj mund të mbrohet nga kjo dhe prandaj mund t'ju ofrojë asistencë ligjore në këtë rast.

Kujdesi i duhur

Përveç kësaj, Law & More mund t'ju ndihmojë nëse keni ndërmend të merrni përsipër një kompani. Kur blini një kompani tjetër si kompani, është thelbësore që të kryeni kujdesin e duhur. Ju dëshironi të gjithë informacionin që ju nevojitet për të marrë një vendim të mirë-informuar në lidhje me bashkimin ose blerjen. Dëshironi të dini më shumë për këtë? Law & Moreavokatët e korporatës janë në shërbimin tuaj.

Bashkëpunoni me një kompani tjetër

Si kompani, a keni ndërmend të bashkëpunoni me kompani të tjera në mënyrë që të ruani pozicionin tuaj në treg? Apo po planifikoni të futeni në një treg të ri? Nëse dëshironi të krijoni një aleancë strategjike, ne mund t'ju këshillojmë mbi rreziqet dhe përfitimet. Përveç kësaj, ne mund të shikojmë me ju se cilat forma bashkëpunimi janë të përshtatshme. Dëshironi të dini më shumë për këtë? Ju lutem na kontaktoni avokatët e së drejtës së korporatës në Law & More.

Pyetjet e bëra më shpesh

E drejta e korporatës është një fushë e së drejtës që merret me të drejtën e personave juridikë dhe është pjesë e së drejtës private holandeze. E drejta e korporatës ndahet më tej në ligjin e personave juridikë dhe të drejtën e kompanive. E drejta e kompanive është shumë më e kufizuar se ligji i personave juridikë dhe zbatohet vetëm për format ligjore të mëposhtme: kompanitë private të kufizuara (BV) dhe kompanitë publike të kufizuara (NV). E drejta e personave juridikë ka të bëjë me të gjitha format ligjore, duke përfshirë një BV dhe një NV Law & Moreavokatët e korporatës mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni formën e duhur ligjore. Law & MoreAvokatët e korporatës do të punojnë me ju për të përcaktuar se cila formë ligjore është më e përshtatshme për kompaninë tuaj. Përveç kësaj, Law & More mund tju ndihmoje me:

 • themelimi i një kompanie;
 • financimi;
 • bashkëpunimi ndërmjet kompanive;
 • bashkimet dhe blerjet;
 • të negociojë dhe të marrë pjesë në mosmarrëveshjet ndërmjet aksionarëve dhe/ose ortakëve;
 • hartimin dhe vlerësimin e kontratave dhe kushteve të përgjithshme.

A jeni një sipërmarrës i cili përballet me një problem ligjor dhe dëshironi të shihni që ai të zgjidhet? Atëherë është e mençur të angazhosh një avokat të së drejtës së korporatës. Çdo çështje ligjore mund të ketë një ndikim të madh financiar, material ose jomaterial në kompaninë tuaj. Në Law & More, ne e kuptojmë se çdo çështje ligjore është shumë e madhe. Ja përse Law & More ju ofron, përveç njohurive të gjera dhe specifike juridike, një shërbim të shpejtë dhe një qasje personale. Për shembull, avokatët tanë janë ekspertë në fushën e së drejtës së korporatave. Dhe kur bëhet fjalë për kompanitë, Law & More përfaqëson sipërmarrësit në sektorë të ndryshëm, të tillë si industria, transporti, bujqësia, kujdesi shëndetësor dhe shitja me pakicë.

Dëshironi të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven? Ju lutem kontaktoni Law & More, avokatët tanë do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë. Mund të lini një takim:

Brenda kompanisë private të kufizuar (BV) dhe kompanive me përgjegjësi të kufizuar publike (NV), fuqia më e lartë qëndron tek aksionarët (AvA) të kompanisë. Kjo do të thotë që vendimet e rëndësishme, të paktën brenda kompanisë, zakonisht merren nga aksionarët (AvA). Si sipërmarrës nuk mund të përdorni mosmarrëveshje midis aksionarëve brenda kompanisë tuaj. Ne e kuptojmë që në Law & MoreMe Kjo është arsyeja pse ne shpjegojmë shkurtimisht një numër mënyrash për t'u marrë me dhe zgjidhur mosmarrëveshjet e aksionarëve:

• Ndërmjetësimi. Hyrja në një diskutim me aksionarët brenda kompanisë tuaj është zakonisht hapi i parë. Ndoshta një ndryshim mendimi midis aksionarëve mund të zgjidhet në një mënyrë të thjeshtë në mënyrë që të mund të rifilloni shpejt rrjedhën normale të biznesit brenda kompanisë tuaj. Kjo natyrisht është gjithashtu e mundur nën drejtimin e një ndërmjetësi të pavarur dhe të paanshëm. Ndërmjetësimi shpesh është më i shpejtë dhe më i lirë sesa fillimi i një padie. Ju gjithashtu mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me ndërmjetësimin në faqen tonë: https://lawandmore.eu/mediation/

• Zgjidhja e mosmarrëveshjeve juridike. Possibleshtë e mundur që statutet e shoqërisë tuaj ose marrëveshja e aksionarëve si e tillë tashmë parashikojnë një zgjidhje në rast të mosmarrëveshjeve të aksionarëve. Në atë rast, është e mençur të zbatohet një procedurë e tillë e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve. Nëse statutet ose marrëveshja e aksionarëve nuk përmbajnë një skemë të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve, ju prapë mund të ndiqni skemën ligjore të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve. Këtu bëhet një dallim midis mundësisë së dëbimit ose mosangazhimit. Për të dy opsionet, duhet të bindni gjyqtarin me dëshmi për nevojën për dëbim ose mosangazhim. Dëshironi të dini se çfarë kuptimi kanë këto opsione dhe nëse mund t'i përdorni në rastin tuaj? Ju lutem kontaktoni Law & MoreMe Avokatët tanë janë të lumtur t'ju japin këshilla.

• Procedura e anketimit. Qëllimi i kësaj procedure, e cila ndiqet në Odën e Ndërmarrjeve në Nr Amsterdam Gjykata e Apelit, është për të rivendosur marrëdhëniet e mira brenda shoqërisë, duke përfshirë edhe midis aksionerëve. Seksionit të Ndërmarrjeve mund t'i kërkohet të hetojë kompaninë dhe të kërkojë një masë të menjëhershme, për shembull pezullimin (të përkohshëm) të vendimeve. Hetimi dhe rezultati i tij regjistrohen në një raport. Nëse konstatohet se ka pasur keqmenaxhim, Seksioni i Ndërmarrjeve do të ketë kompetenca të gjera, që në atë rast të mund të kërkoni edhe shpërbërjen e kompanisë.

Dëshironi të dini mënyrën më të mirë për të zgjidhur mosmarrëveshjen e aksionarëve brenda kompanisë tuaj? Ju lutemi kontaktoni avokatët e korporatave të Law & MoreMe Avokatët tanë janë të lumtur t'ju japin këshilla dhe, nëse është e nevojshme, gjithashtu të udhëheqin kompaninë tuaj përmes një procesi ndërmjetësimi.

A jeni një sipërmarrës ose një individ privat që keni një problem ligjor dhe do të dëshironit ta shihni atë të zgjidhur? Atëherë është e mençur të thërrasësh një avokat. Mbi të gjitha, pavarësisht nëse jeni një sipërmarrës ose një individ, çdo çështje ligjore mund të ketë një ndikim të madh financiar, material ose jomaterial në biznesin tuaj ose jetën tuaj. Në Law & More, ne e kuptojmë se çdo çështje ligjore është një shumë. Prandaj, ndryshe nga shumica e firmave ligjore, Law & More ju ofron diçka shtesë. Ndërsa shumica e firmave ligjore kanë njohuri vetëm për një pjesë të kufizuar të ligjit tonë dhe kryejnë punë rutinore, Law & More ju ofron, përveç njohurive të gjëra dhe specifike ligjore, shërbim të shpejtë dhe një qasje personale. Për shembull, avokatët tanë janë ekspertë në fushat e së drejtës familjare, ligjit të punësimit, ligjit të korporatave, ligjit të pronës intelektuale, ligjit të pasurive të patundshme dhe pajtueshmërisë. Dhe kur bëhet fjalë për bizneset, Law & More vepron për sipërmarrësit në degë të ndryshme të industrisë, transportit, bujqësisë, kujdesit shëndetësor dhe shitjes me pakicë.

A doni të dini se çfarë Law & More si studio ligjore në Eindhoven mund të bëjë për ju? Pastaj kontaktoni Law & More, avokatët tanë do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë. Mund të caktoni termin

• nga telefoni: +31403690680 or +31203697121
• me e-mail: info@lawandmore.nl
• përmes faqes së Law & More: https://lawandmore.eu/appointment/

A doni të dini se çfarë Law & More mund të bëjë për ju si një firmë ligjore në Eindhoven Amsterdam?
Pastaj na kontaktoni me telefon +31 40 369 06 80 ose dërgoni një e-mail në:
Zoti. Tom Meevis, avokat në Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More